Scopul tău în viață

Atunci când te cunoști suficient de bine, când știi care iți sunt punctele tari și cele slabe, ce oportunități și ce interese ai, iți este mult mai ușor să te dezvolți. Conștientizând etapele prin care ai trecut și momentul în care te afli acum, iți vei putea alege și stabili direcția în care vrei să te îndrepți. În felul acesta vei putea să te perfecționezi continuu.
Alegerea direcției pe care vrei să o urmezi iți pot influența dezvoltarea.

Iți place ceea ce faci acum?

Dacă nu iți place meseria de pe urma căreia iți câștigi traiul, atunci trebuie să-ți faci puțin timp să te gândești la asta. Este uimitor cât de mulți oameni nu sunt pasionați de meseria pe care o au. Este oare riscant să faci o schimbare astfel încât să treci de la ceea ce faci acum la ceea ce ai vrea să faci? Sigur că da. Însă nu există oare un mai mare risc să ramai acolo unde te afli?

Ce anume ți-ar plăcea să faci cu adevarat?

Cu siguranță există o legătură directă între descoperirea propiilor pasiuni și atingerea potențialului maxim. Trebuie să-ți cunoști bine abilitățiile și atracțiile urmând ca apoi să idendifici domeniul în care te ai potrivi și care iți place cu adevărat.

Poți face ceea ce-ți dorești?

Aici nu este vorba decât despre diferența dintre lucrurile pe care ți le dorești și cele la care te pricepi. Ca să ai succes trebuie să faci lucrurile la care ești bun. Trebuie să-ți găsești astfel motivația și să fii conștient de prioritățile tale.

Știi de ce ai vrea să faci ceea ce-ți place?

Cu o motivație bună poți trece peste perioadele mai dificile, pentru că o motivație bună te ajută să construiești relații pozitive și vei avansa mult mai repede pe scara personală și profesională. Fă-ți timp să reflectezi la asta!

Cum procedezi pentru a ajunge să faci ceea ce-ți dorești?

Acest proces presupune conștientizare, acțiune, responsabilitate și atracție. Respectând acest proces poți ajunge acolo unde ți-ai propus cu o energie pozitivă și constructivă.

Cunoști oameni care fac ce ți-ar plăcea ție să faci?

Trebuie să găsești persoanele care deja s-au afirmat și dezvoltat în domeniul ales de tine și să creezi legături cu acestea pentru a găsi idei, răspunsuri și direcții din experiența lor. Învațî de la ei cât poți de mult și dacă poți, găsește-ți chiar un mentor!

Când poți începe să faci ceea ce ți-ar plăcea cu adevarat?

Majoritatea oamenilor răspund cu ,,La un moment dat”. De ce nu acum? Nu trebuie să fii cu adevarat pregătit, trebuie să ai inițiativă, să-ți dorești foarte mult să începi și te poți adapta pe parcurs. Nimeni nu ajunge să fie pregătit dacă stă pur și simplu și așteaptă să se întâmple ceva.

Cursurile de dezvoltare personală te ajută să te cunoști, să afli care iți sunt calitățile și ce te face să te simți împlinit. Participând la aceste cursuri vei învăța să interacționezi cu cei din jur, să stabilești relații durabile și armonioase. Vei învăța să iți corectezi defectele și să iți construiești o imagine ce îți va oferi încredere în forțele proprii.

We love books! Ce bine spune!

Lasă un comentariu