Comoditatea

E important să conștientizăm că ne sabotăm singuri, că nu ne vom putea dezvolta personal dacă nu renunțăm la rutina zilnică, dacă nu decidem să ne implicăm și în activități cu care nu suntem obișnuiți. Creierul, ca orice alt mușchi, se atrofiază în lipsa exercițiului. Din acest motiv, gândirea noastră devine rigidă , ne obișnuim să facem lucrurile în același fel mereu, ne simțim inconfortabil când suntem puși în fața unei situații noi și ne pierdem abilitatea de a găsi soluții creative problemelor cu care ne confruntăm.

Cum putem ieși din această zonă de confort?

Ințelege adevărul despre obiceiurile tale
Identifică propriile tale tipare mentale și comportamentale, propriile trăsături de personalitate și încearcă să le înțelegi. Toate acestea îți dau dimensiunile zonei de confort. Ca să ieși din zona de confort, mai întâi trebuie să știi foarte bine care ii sunt limitele. Descoperirea obiceiurilor tale inconștiente poate fi dificilă. În primul rând sunt inconștiente, nu?! Vor reacționa când vei încerca să le schimbi. Întreabă pe cineva care a renunțat la fumat dacă obiceiurile sunt într-adevăr greu de schimbat.

Fă ceva orice diferit de ceea ce te-ai obișnuit

Schimbă ceva. Gândește-te ca până și cele mai de succes obiceiuri își pierd utilitatea, că pot apărea evenimente care îți pot schimba viața, așa că ai nevoie de noi răspunsuri. Cu toate acestea, avem tendința să ne agățăm de obiceiuri mult timp după ce și au pierdut utilitatea. Strategiile din trecut sunt menite să eșueze în viitor iar dacă le permitem să devină obiceiuri automate care preiau controlul, atunci acesta este un drum sigur către plafonare.

Fii TU

Foarte mulți oameni consideră că trebuie să se conformeze, să devină ceea ce cred că alții așteaptă de la ei, chiar dacă acest lucru înseamnă să se forțeze, să fie persoanele care nu sunt de fapt. Este ușor să-ți spună cineva că astfel te vei integra mai ușor în societate și în lume în general, însă tu alege să te pui pe tine pe primul loc. TU esti unic. Cu toții suntem unici, iar acest lucru nu sugerează cum că ești mai bun ca alții. Tu doar trebuie să ai grijă de tine însuți pentru că nimeni altcineva nu are mai mult interes în viața ta decât ai tu.

73638f583cda5c83934568ff1707887d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s