Ce îți convine?

Într-un grup de oameni sau într-un colectiv există diverse caractere formate sau dobândite în timp.

Grupurile de oameni pot avea diferite trăsături, aprecieri, dorințe, hobby-uri, interese, înțelegeri etc.

La un loc de muncă interesele comune sunt: a-ți aduce un venit, a avea o carieră într-un domeniu sau a sprijini un prieten într-o idee de afacere. Colectivul de oameni de la locul de muncă sau colegii, trec printr-o transformare socioculturală de multe ori de neînțeles.

Au întâietate ,,curajul” dacă mai bine am putea spune tupeul.

Există locuri de muncă în care nu contează inteligența nativă, valorile sănătoase ale unei persoane pentru a crea un habitat colegial clar, interesul pentru locul de muncă, perfecționarea continuă sau proiectele comune, ci contează grupul format din oameni pentru care sintagma ,,las’ că merge și așa” este valabilă în fiecare zi. Se ,,asemuiesc” oameni a căror răutate interioară este pe vârful buzelor la orice gest al unui om oarecare. Nu se caută unirea prin progresul la locul de muncă prin împărțirea de idei sau de experiență ci se caută mobbing-ul și bulling-ul.

Excelează la locul de muncă acele persoane ce le putem numi ,,butoaie goale ce fac gălăgie”. Acestea acumulează toată atmosfera dintr-un colectiv, nu pentru că ar fi harnice, nu pentru că ar fi inteligente, nu pentru că ar avea experiență în acel domeniu sau pentru că ar dori sa progreseze ci pentru că au un cuvânt de spus. Ce cuvânt au de spus? Vorbesc ca niște benzi ale casetelor blocate în casetofon. Dacă îi pui pe stop. Nu rămâne nimic de la acele persoane. Nu înveți nimic de la ele, nu te cresc, nu te ajută și ce este mai neplăcut pentru ele, desigur, nu se cresc nici pe ele, ci rămân în același loc, la același nivel, la același vorbe, la același stiluri și gesturi.

Ce ai de ales?… Ești împotriva lor sau devi că ei pentru a fi tu liniștit cate ore stai la locul de munca. Este sănătos așa?

De ce oamenii ce incontinuu se dezvoltă, citesc, învață, participă la cursuri, greșesc și mai urcă o treaptă chiar dacă au greșit se integrează greu într-un grup de oameni?

Tu cum te integrezi la locul de muncă?

2 gânduri despre ”Ce îți convine?

  1. rofstef zice:

    La începuturi eram fricos, timid și retras. Făceam totul să fie bine, nu cumva să supăr pe cineva. Cu trecerea timpului m-am schimbat și mi-am dat seama că nu trebuie să mulțumesc pe nimeni, ci pe mine.
    Proștii și cei care nu vor să se ridice și să evolueze, trebuie lăsați în urmă..atât.
    Numai bine îți doresc! 😇

    Apreciază

  2. DePe Usborne zice:

    Păi da… Este normal sa avem idei diferite, mai ales într-un colectiv, dar binele suprem este acela de a-ti găsi motivația de a merge mai departe și de a nu te demoraliza din cauza vorbelor celor care doresc sa te de&a jos de unde ești

    Apreciază

Lasă un comentariu