Abandonul

Abandonul este o exceptie de la regulă. Cercetătorii care se ocupă de studiul copiilor au observat că unii copii reacționează mult mai intens la separare decât alții, adică ( în prezent ) unii adulți sunt mai predispuși din punct de vedere biologic la capcana abandonului.

Când vorbim despre originile capcanelor, ne concentrăm de obicei pe caracteristicile mediului în care a crescut adultul ( în copilărie).

Fiecare adult cunoaște câte ceva despre mediile din familiile disfuncționale: abuzuri, neglijare, alcoolism; care par să susțină capcanele specifice.

Minimalizăm contribuția eredității, parțial întrucât cercetătorii știu extrem de puțin despre rolul biologiei în stabilirea tiparelor de personalitate pe termen lung.

Presupunem că ereditatea își lasă amprenta asupra temperamentului nostru, care, la rândul său, influențează cum suntem tratați în copilărie și cum răspundem la asemenea tratament. Dar mai rar ne punem problema cum influențează temperamentul unui copil dezvoltarea capcanelor specifice, mai târziu a adultului.

Scrie-mi pe Facebook:

https://www.facebook.com/tfigrewohsybab/

Abonează-te pe Youtube:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s