Funcția de control

Controlul constă în ansamblul acțiunilor de măsurare și corectare a performanțelor înregistrate în activitatea organizației, a verigilor ei organizatorice și a subordonaților, în scopul asigurării îndeplinirii obiectivelor stabilite, și pentru a ne permite să stabilim unde ne aflăm în realizarea obiectivelor dorite.

Pentru majoritatea oamenilor controlul are conotații negative. El reprezintă restricții, obligații, supraveghere sau limitarea unor acțiuni . Cu toate acestea, controlul are un scop pozitiv – să determine realizarea obiectivelor stabilite. În general, scopul controlului este de a determina ca părți din organizație și, desigur, organizația în ansamblu să fie eficientă.

 Pe lânga aceste competențe cerute din ce în ce mai mult în cazul managerilor de la orice nivel ierarhic, funcția de antrenare cade tot mai mult sub incidența funcțiunii de resurse umane din cadrul organizațiilor, responsabilitatea lor depășind în acest moment doar procesul de recrutare și salarizare cu care mediul economic românesc se complăcea pâna acum câțiva ani.

Astfel, planificarea carierei, dezvoltarea unor abilități sau aptitudini ale angajaților, evaluarea acestora (parte din funcția de control) sunt priorități curente ale acestei arii funcționale.

În sprijinul acestor responsabilități, sfaturile și concluziile unor cercetători din domeniul resurselor umane ajută la eficientizarea implementării și dezvoltării conceptului de inteligență emoțională.

Adresă Facebook:

https://www.facebook.com/tfigrewohsybab/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s